Ansicht
Dokumentation

05711 - V5R1 Problem - can't establish Opti Connect co nnection

05711 - V5R1 Problem - can't establish Opti Connect co nnection

BAL_S_LOG - Application Log: Log header data   ABAP Short Reference  
This documentation is copyright by SAP AG.
SAP E-Book

V5R1 Problem - can't establish Opti Connect co nnection

Hi Barry,

to me the whole story is getting more and more bizarre: In the past we also
had this message in the SOCMGR joblog which said "THIS MUST BE OPTIMOVER.
57xxSS1, OPTION 23 NOT INSTALLED" but despite this message the Opticonnect
link has been established without any further problems (!!!).

After v5r1 upgrade we still had the same message in the SOCMGR joblog, but
now Opticonnect refused to run. So we didn't take that clue about option 23
very serious - now we know better...

Regards,
Franz



-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: Barry Wolfe [mailto:bwolfeZb...]
Gesendet am: Montag, 15. April 2002 15:15
An: 'DoNotReply@consolut.eu'
Betreff: RE: V5R1 Problem - can't establish
Opti Connect co nnection

It didn't seem to be advertised at all that Optimover was not going
to
function on V5R1. I searched the IBM site high and low after our
problem,
including the section on V5R1 software, and I couldn't find anything
about
it going away. This happened to us last weekend when we were
updating our
sandbox and the only reason I hadn't left a message out here was
because we
were trying to recover from it. We got mixed responses from IBM
support,
some of them knew about it and some of them didn't. The main clue
on what
was going on came from the QSOC and the autostart job that it runs.
The
joblog from the SOCMGR job actually gave us the message that said
OPTION 23
needed to be loaded and it got us to the right person at a higher
support
level at IBM to say that Optimover had been discontinued. When we
got the
full blown Opticonnect loaded it ran just fine although we had to
make a
couple of adjustments to our QSTRUP job concerning the QSERVER,
QSYSWRK, and
QUSRWRK subsystems.


-----Original Message-----
From: Yoshimoto, Rich (Chicago) [mailto:yoshimotorZb...]
Sent: Sunday, April 14, 2002 6:04 PM
To: 'DoNotReply@consolut.eu'
Subject: RE: V5R1 Problem - can't establish Opti
Connect
co nnection


Franz,

Are you using the full opticonnect version (5769ss1 option 23) or
the
trimmed down optimover software (5799fwq)? Many companies, like
ours, opted
for the cheaper optimover software than the much more expensive full
blown
opticonnect.

I heard that optimover is no longer supported V5R1, that you would
have to
upgrade to option 23 or if you are on an 8xx series machine, move to
a
gigabyte ethernet card. What "supported" actually means I'm not
sure. That
is whether it just won't work under V5R1 or whether it will work but
won't
be "supported" by IBM if problem occurs.

Just a thought,
Rich

-----Original Message-----
From: Lehnardt, Franz [mailto:franz.lehnardtZe...]
Sent: Sunday, April 14, 2002 4:10 PM
To: DoNotReply@consolut.eu
Subject: AW: V5R1 Problem - can't establish Opti
Connect
connection


Hi Bernd,

yes, we tried deleting and recreating the CTL + DEV describtions -
doesn't
help.
Meanwhile the problem appears to be caused because on all four
machines the
SOCMGR doesn't start when sbs QSOC is started. No idea why.
PTFs are all checked so far. Not sure if RCLSTG would help or would
make it
better. Even the cracks at IBM hotlines are not sure if we have a HW
or a SW
problem. Thanks again.

Regards,
Franz


-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: Bernd Schaefers [mailto:bschaefersZg...]
Gesendet am: Sonntag, 14. April 2002 21:38
An: DoNotReply@consolut.eu
Betreff: Re: V5R1 Problem - can't
establish
Opti Connect connection

Hi,
If you're currently just waiting and hoping for IBM Support
and
don't find
any APARs/Fixes you might try a RCLSTG in the meantime. The
defective
desciptions will hopefully be sent into bardo. I don't have
any
experience
with OptiConnect, but you probably did try deleting and
recreating
the
description?

Best
Bernd

----- Original Message -----
From: "Lehnardt, Franz" <franz.lehnardtZe...>
To: "'SAP on System i (E-Mail)'" <DoNotReply@consolut.eu>
Sent: Sunday, April 14, 2002 7:48 PM
Subject: V5R1 Problem - can't establish Opti
Connect
connection


> Hi Gang,
>
> big problem, installed V5R1 yesterday on PRD Servers.
Since then,
we can't
> start Opti Connect. Every try to vary the OC controllers
on ends
up in msg
> CPI5941 and the describtion is demaged.
> IBM has no idea, wheter this is a HW or a SW problem.
>
> PRD is not able to bring R/3 up. Any ideas????
>
> Thanks,
>
> Franz
>
> Franz Lehnardt
> AS/400 & R/3 Basis Administration
> EGG IT Services GmbH
> Eschborn, Germany
> Tel. ++49 (0) 6196 477-360
> Fax ++49 (0) 6196 477-776
>
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>
>
>
> Have a look to our homepage at:
http://www.consolut.net
>
DoNotReply@consolut.eu
>
> Your use of consolut is subject to
http://www.consolut.net
>
>



------------------------ consolut Sponsor

Have a look to our homepage at: http://www.consolut.net

DoNotReply@consolut.eu

Your use of consolut is subject to
http://www.consolut.net



Have a look to our homepage at: http://www.consolut.net
DoNotReply@consolut.eu

Your use of consolut is subject to
http://www.consolut.net



Have a look to our homepage at: http://www.consolut.net
DoNotReply@consolut.eu

Your use of consolut is subject to
http://www.consolut.net


------------------------ consolut Sponsor

Have a look to our homepage at: http://www.consolut.net
DoNotReply@consolut.eu

Your use of consolut is subject to
http://www.consolut.net


Durban Tours - Südafrika Safari

BAL Application Log Documentation   SUBST_MERGE_LIST - merge external lists to one complete list with #if... logic for R3up  
This documentation is copyright by SAP AG.

Length: 9021 Date: 20240221 Time: 183511     sap01-206 ( 5 ms )